11 jaar Haar en Zo

 1 november 2008   –  1 november 2019

Er bewust van zijn, maar kan niet anders zeggen; Waar blijft de tijd? Heel cliché maar niet meer dan de waarheid. Zaterdag 1 november 2008 stapte ik “mijn” salon binnen. Die stap was zo anders dan de binnenkomst van de afgelopen 6 jaar. Als 18 jarige kwam ik werken bij passé haarmode. Na leerzame jaren en de vraag om de salon over te nemen zag ik als 25 jarige vooral leeuwen en beren maar toch wilde ik de kans niet laten lopen.

10 dagen na de opening ging Erna met verlof… 4 maanden zonder ervaren kracht. Dit leek onmogelijk maar het is gelukt (?). September 2009 kwam na 2 jaar weg geweest te zijn, Suzanne weer terug naar haar vertrouwde werkplek en waren we weer “compleet”. Kan veel schrijven over wat ik alleen al niet leerde in het 1ejaar, maar dan word het meer een boek i.p.v. een blog. December 2010 kwam Romy bij ons werken. Niet helemaal onbekend omdat ik met Romy de kappersopleiding gedaan heb.

Uiteraard zijn er tussendoor stages gelopen en zijn er leerlingen geweest maar deze waren tijdelijk en werden we met zijn 4-en een hecht en vertrouwd team.

Halverwege 2016 komt de mogelijkheid om uit te breiden. Privé net zelf verhuisd en moest even bedenken of ik dit wilde. Stiekem droomde ik er al een paar jaar van , maar als het dan dichterbij komt… Niet heel veel later bedacht ik mij: deze kans komt geen 2e keer  meer voorbij. Goede gesprekken met adviseurs verder, ( met een paar pittige vragen om mijn te laten inzien waarom ik het wilde ) werd er vanaf november gestart met de sloop van het achterste gedeelte. Dit was een woonhuis geweest en konden wij voor gewoon blijven door werken. 31 december werd na werktijd de salon leeg gehaald. 2 weken zijn we gesloten geweest, die wij dan weer benutten met trainingen en inkopen doen.  Donderdag 19 januari opende we de “nieuwe” salon met een lach van oor tot oor. Al snel kwam de kerst eraan en konden we ons niet meer bedenken hoe het andere jaren in de helft van de ruimte was gelukt.

Augustus 2017 is Vanessa bij ons komen werken en inmiddels ook niet meer weg te denken. Voor het complete plaatje hebben we in 2018 de tuin ook nog aangepakt en oktober 2018 in Jessie als leerling bij ons gestart.  November 2018 – 10 jaar hebben we in de salon gevierd met veel lekkers, acties en zijn we met elkaar 3 dagen weggeweest.

Met een hoop gezelligheid, kopjes koffie, leuke gesprekken, vele geknipte kapsels en spetterende kleuringen komen we weer aan bij de maand november en bestaan we 11 jaar.

Dit 11 jarige bestaan zullen we zeker niet zomaar voorbij laten gaan en volgen er zeker nog leuke acties.

Mariska